مشاوره رایگان: 36614095-041

  درج عنوان «موضوع مهمی که معمولا مشتریانتان سوال می کنند»

خیلی ها تصور میکنند بازسازی، فقط به تغییر فضای داخلی و بخش­های روکار ساختمان محدود می­شود، اما اگر اجزای اصلی سازه و اسکلت نیز نیازمند بازنگری و مقاوم سازی باشند، می توان در یک پروژه بازسازی به تقویت و بهبود وضعیت آنها نیز پرداخت. به طور کلی بازسازی می تواند همه اجزای ساختمان را در بر گیرد که ضرورت آن و برآورد زمان و هزینه آن نیازمند بررسی کارشناسی است.

معمولاً وقتی نیاز به بازسازی یک ساختمان احساس میشود، اولین سؤال کارفرما درباره زمان و هزینه آن است، ولی واقعاً پاسخ دقیق به این سؤالها قبل از بررسی و طراحی امکانپذیر نیست. تعیین زمان و هزینه بازسازی به فاکتورهای متعددی وابسته است که در هر پروژه باید جداگانه بررسی شوند. اما به طور کلی می توان گفت: زمان مورد نیاز برای اجرای یک پروژه بازسازی متداول، حدوداً 2ماه الی 4ماه است که البته ابعاد پروژه و مسائل غیر قابل پیش بینی در کم و زیاد شدن آن مؤثر است. اما در مورد هزینه بازسازی بدون بررسی شرایط و خواسته های کارفرما در همین حد هم نمی توان  تخمین زد، برای مثال می توان گفت در یک پروژه واحد، هزینه ها می تواند از متری 100هزارتومان برای هر متر مربع (برای کمترین تغییرات با متریال مصرفی معمولی) تا چند میلیون تومان برای هر متر مربع (در صورت استفاده از متریال درجه یک و تغییرات گسترده و زیربنایی) تغییر کند.

معمولاً در خصوص سازه های بتنی، این زمان بسیار طولانی بوده و با توجه به ماهیت بتن، در حالت کلی نیاز به انجم عملیات خاصی نیست مگر در شرایطی که علائم خاصی مثل ترکهای قطری یا پیش رونده ظاهر شوند، اما در سازه های فلزی، در صورت عدم پوشش مناسب، اجزای اصلی اسکلت در معرض اکسیداسیون قرار می گیرند و باعث بروز مشکلاتی در مقاطع فلزی خواهدشد که نیاز به ترمیم آنها می باشد، این موضوع ممکن است از همان شروع بهره برداری از سازه آغاز شود و با گذشت زمان گسترش یابد.

در صورت استفاده از لوله های فلزی در ساختمان، معمولاً پس از گذشت 5سال، بازرسی کلی تأسیسات توصیه می شود. البته در طول مدت استفاده نیز در صورت بروز نم و رطوبت در نقاط مختلف، باید فوراً بررسی شود.

در صورت استفاده از متریال و تجهیزات استاندارد از جمله سیم، فیوز، کلید و…، معمولاً مشکل خاصی تا حداقل پنج سال ایجاد نمی شود ولی با این حال به دلیل خطرپذیری زیاد، توصیه کارشناسان بررسی سالانه تجهیزات برقی است.

اجرای یک بازسازی دکوراتیو بدون جابجایی تیغه ها و تغییر نقشه ساختمان، نیازی به اخذ مجوز ندارد اما در صورتی تصمیم دارید هر گونه تغییری در ابعاد، جانمایی فضاها، نمای ساختمان و… ایجاد کنید، می بایست مجوزهای لازم اخذ شود.

طبیعتاً بازسازی و ارتقای وضعیت ظاهری و سازه ساختمان، سبب ایجاد ارزش افزوده و یا بازیابی ارزش واقعی در یک واحد ساختمانی خواهدبود. در مورد بازسازی قبل از فروش نیز می توان گفت معمولاً افزایش قیمت حاصل از بازسازی مقرون به صرفه است اما در هر مورد خاص، با لحاظ کردن وضعیت بازار مسکن و عوامل مؤثر بر قیمت باید نتیجه نهایی را مشخص کرد. اما قطعاً بازسازی ساختمان در کیفیت و سرعت فروش، نقش مثبت و قابل توجهی خواهد داشت.

انواع مختلفی از قرارداد را می توان برای یک پروژه بازسازی استفاده کرد، اما غالباً بازسازی در قالب دو نوع قرارداد به اجرا در می آید: «قرارداد پیمان مدیریت» و «قرارداد با قیمت مقطوع». توضیحات کامل شرایط و ویژگی های قراردادها را می توانید در اینجا مطالعه کنید.